Tips

Uitvaartverzekering afsluiten

Uitvaartverzekering afsluiten

Een uitvaart wordt met de jaren steeds duurder. Daarom is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Er zijn veel verschillende typen verzekeringen waar u uit kunt kiezen. Maar waar moet u op letten bij het afsluiten of tussentijds controleren van uw verzekering?

Lees Meer

Kinderen betrekken bij een uitvaart

Kinderen betrekken bij een uitvaart

Het is belangrijk om kinderen te betrekken bij een uitvaart. Rouwen is voor uw kind belangrijk om het verdriet een plaats te geven. Kinderen uiten hun rouw vaak anders dan volwassenen. We geven hier tips om uw kind te helpen rouwen en uw kind voor te bereiden op een uitvaart.

Lees Meer

Maak het persoonlijk

Maak het persoonlijk

In Nederland staat een persoonlijke uitvaart steeds meer centraal. Iemand die geen religieus of traditioneel leven heeft geleid zal de uitvaart wellicht ook niet zo willen. Het is een ‘trend’ om een uitvaart persoonlijk te maken, passend bij het leven van de overledene.

Lees Meer

Etiquette rondom een uitvaart

Etiquette rondom een uitvaart

Bij een traditionele uitvaart hoort traditionele etiquette. Veel mensen denken nog steeds dat iedere uitvaart een strenge etiquette heeft. Dit is echter al lang niet meer zo. Een uitvaart is aan trends onderhevig en verschilt enorm van tijd tot tijd. Nabestaanden kunnen vaak van te voren of via de dienstleider laten weten wat de verwachtingen zijn.

Lees Meer

Religieuze uitvaart

Religieuze uitvaart

Als een overledene tot een bepaalde religie behoort, wordt in de meeste gevallen ook gekozen voor een uitvaart van religieuze aard. Nu zijn er tegenwoordig veel religies met verschillende rituelen en tradities. De meeste uitvaartondernemers zijn goed op de hoogte van de diverse soorten ceremonieën.

Lees Meer

Bel ons gratis 0800 8488227

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een uitvaartcentrum dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Uitvaart en kom in contact met de uitvaartverzorger in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.