Uitvaartverzekering afsluiten

Een uitvaart wordt met de jaren steeds duurder. Daarom is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Er zijn veel verschillende uitvaartverzekeringen waar u uit kunt kiezen.

Een uitvaartverzekering vergoedt in de meeste gevallen een standaard uitvaart. Daaronder vallen het regelen van de uitvaart, een (standaard) kist, (standaard) vervoer, gebruik van de aula, kaarten, een (standaard) rouwauto en een volgauto, en formaliteiten zoals dragers, een condoleanceregister en eventuele nazorg. Vaak komen daar nog de kosten bij van grafrechten en een grafsteen, eventuele advertentiekosten, bloemen en catering. Als u ook voor deze laatste mogelijkheden verzekerd wil zijn, is het in veel gevallen mogelijk om een extra vrij te besteden geldbedrag af te spreken.

Waar moet u precies op letten?

Kijk goed naar uw wensen en behoeften en staar niet blind op de prijs. Let er bij een uitvaartverzekering ook goed op om wat voor betaaltermijnen het gaat. Let niet alleen op de laagste maandpremie maar kijk vooral goed naar de totale premiekosten. Er zijn daarnaast twee verschillende typen verzekering: Een kapitaalverzekering, waarbij u een maandelijkse premie betaalt en een koopsom uitvaartverzekering. Bij deze laatste betaalt u in één keer de totale premie en kan daardoor een stuk voordeliger zijn.

Heeft u al ooit een uitvaartverzekering afgesloten? De kosten voor een uitvaart stijgen de laatste jaren enorm. Controleer daarom uw polis om te zien of deze nog voldoet. Vraagt u zich af of uw uitvaartverzekering voldoet aan uw wensen en behoeften? Schakel dan even een deskundige uitvaartondernemer in.

Terug naar het overzicht
Bel ons gratis 0800 8488227

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een uitvaartcentrum dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Uitvaart en kom in contact met de uitvaartverzorger in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.