Uitvaartcentrum

Als nabestaande komt er veel op u af als u een uitvaart moet regelen. Een uitvaartcentrum kan u hierin begeleiden. Via 0800 Uitvaart kunt u contact krijgen met een uitvaartcentrum bij u in de buurt.

Het begint met een melding van overlijden. U geeft aan het uitvaartcentrum door dat er een dierbare is overleden. Hierna volgt de bespreking: wat gaat er precies gebeuren, welk type kist word er gekozen, begraven of cremeren en waar, rouwkaarten en ga zo maar door. Vervolgens komt de verzorging en de opbaring. U kunt zelf kiezen waar u wilt dat uw dierbare wordt opgebaard, thuis of in het uitvaartcentrum. Dan komt de dag van de uitvaart en uiteindelijk de financiële afwikkeling.

Handelingen van uw uitvaartcentrum in het kort:
• Melding van overlijden
• Bespreking
• Verzorging/opbaring
• De uitvaart
• Financiële afwikkeling

Thanatopraxie

Tegenwoordig is het mogelijk om een overledene thuis op te baren zonder dat daar koelingsystemen bij komen kijken. U hoeft dus niet meer naar een uitvaartcentrum, maar door middel van thanatopraxie kan de overledene gewoon thuis worden opgebaard. Dit houdt in dat overledenen worden verzorgd met een lichte balseming dat het ontbindingsproces tijdelijk vertraagt, maximaal tien dagen. Er kan rustig en sereen, zonder gebrom van koelinstallaties en zonder kist, afscheid worden genomen in huiselijke sferen.

Bel ons gratis 0800 8488227

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een uitvaartcentrum dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Uitvaart en kom in contact met de uitvaartverzorger in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.