Nazorg, een belangrijk onderdeel

Uitvaartzorg houdt zich bezig met voorzorg en nazorg. De taak van een uitvaartondernemer stopt pas op het moment dat nabestaanden met een rustig gevoel kunnen terugkijken op de periode rondom de plechtigheid.

Misschien wilt u een gesprek na de uitvaart om alles nog eens door te spreken, of wilt u bijvoorbeeld praten over de mogelijkheid van een extra plechtigheid voor het verstrooien van as, het plaatsen van de grafsteen of het begraven van de urn. Alles is mogelijk: bespreek het met uw uitvaartverzorger.

Hoe werkt nazorg?

Het overlijden van een dierbare en de uitvaart die hierop volgt is een korte en heftige periode. Het rouwen begint vaak pas na deze periode, en kan weken maar ook jaren duren. Toch ontstaat in de meeste gevallen uiteindelijk een positief en berustend gevoel. Dit gevoel hangt vaak samen met positieve herinneringen aan een goed verlopen uitvaart. Door het verlenen van nazorg kan een uitvaartondernemer u hierbij helpen.

Bij nazorg komt de uitvaartverzorger na de begrafenis of crematie nog een aantal keer langs. Tijdens deze afspraken evalueren we onder andere de ervaringen die tijdens het afscheid zijn gedeeld. Er wordt besproken hoe de uitvaart is beleefd en hoe het met de nabestaanden gaat. Tevens worden praktische zaken afgehandeld, zoals het sturen van dankbetuigingen of bidprentjes of het uitzoeken van een geschikte grafsteen.

Terug naar het overzicht
Bel ons gratis 0800 8488227

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een uitvaartcentrum dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Uitvaart en kom in contact met de uitvaartverzorger in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.