Uitvaartverzorging, steun bij een sterfgeval

Wanneer een dierbare komt te overlijden, breekt een nare en verdrietige tijd aan voor de nabestaanden. Zij krijgen het verlies te verwerken en dat is op zich al moeilijk genoeg. Toch moeten er voor en na de uitvaart een aantal praktische zaken worden geregeld. Hiervoor kunt u een uitvaartondernemer inschakelen die uitvaartzorg verleent.

uitvaart verzorgingUitvaartzorg omvat alle mogelijke hulp vanaf het moment van overlijden tot en met de begrafenis ofwel crematie; u wilt voor uw dierbare immers niets liever dan een waardig, stijlvol en liefdevol afscheid. Soms heeft een overledene zelf bij leven een wilsverklaring gemaakt. Dit is een document waarin u zelf vastlegt wat u wel en wat u niet wilt dat er gebeurt als u dood gaat. Zo’n wilsverklaring kan het makkelijker maken voor nabestaanden. In een persoonlijk gesprek met de uitvaartondernemer worden alle persoonlijke wensen van de overledene en de nabestaanden besproken, zodat deze uitvaartzorg op maat kan bieden.

De juiste uitvaartzorg voor uw kind

Het is belangrijk om kinderen speciale aandacht te geven als er een sprake is van een sterfgeval in bijvoorbeeld de familie- of vriendenkring en ze niet weg te houden van de dood. Als kinderen goed worden begeleid en de juiste uitvaartzorg krijgen, kunnen zij het gebeuren beter verwerken en helpt dit hun bij het rouwproces. Een uitvaartverzorger helpt u hierbij. Praat zelf ook met kinderen over hun gevoelens, wat ze zouden kunnen voelen bij het afscheid nemen en alles eromheen.

Terug naar het overzicht
Bel ons gratis 0800 8488227

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een uitvaartcentrum dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Uitvaart en kom in contact met de uitvaartverzorger in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.